Beste zaalhockeyschoenen

Ben jij op zoek naar nieuwe hockeyschoenen voor in de zaal? Wij geven je graag advies bij het kiezen van de beste zaalhockeyschoenen. Hierbij geven we je een aantal algemene tips waar je op moet letten bij het kopen van zaalhockeyschoenen en vervolgens kijken we wat de beste zaalhockeyschoenen van de verschillende populaire hockeymerken.

Tips voor het kopen van zaalhockeyschoenen

Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van zaalhockeyschoenen?

 • Belangrijk is dat zaalhockeyschoenen je voeten goed ondersteunen en voldoende stabiliteit bieden rondom je enkels. Dit voorkomt dat je voeten gaan schuiven in de zaalhockeyschoenen en dat je enkels omzwikken.
  • Je hiel moet hiervoor goed zijn zijn omsloten. Dit check je door er een vinger tussen te proppen, indien de schoen goed past zou dit niet moeten kunnen.
  • Het is belangrijk dat de hielkap van de zaalhockeyschoenen hoog genoeg zijn om de gehele hiel te omringen.
  • Tijdens het lopen op de zaalhockeyschoenen is het niet de bedoeling dat je hiel op en neerschuift in de hielkap.
 • Hoe harder de ondergrond, des te belangrijker is de schokdemping van je hockeyschoenen. In de zaal train je op een zeer harde ondergrond, dus is het belangrijk dat je zaalhockeyschoen voldoende schok dempend vermogen heeft voor het opvangen van de klappen die je maakt tijdens het wenden en keren in de zaal.
 • Hoe de schoen zit om je voeten is uiteraard erg belangrijk en bepaald voor een groot gedeelte het draagcomfort. Let er dan ook op tijdens het passen dat er voldoende ruimte is voor je tenen, aan te raden is een ruimte van een halve tot één centimeter tussen het einde van van je tenen en de rand van je schoenen.
 • Bescherm je tenen. Ga voor een indoorschoen met een verharde kunsstof bescherming bij de tenen voor het opvangen van klappen van de bal.
 • Hou er zelf ook rekening mee dat het spelen op een gladde en harde ondergrond een heel andere bewegingstechniek behoeft. Pas je spel hier dus op aan.
 • Zorg er voor dat de indoor hockeyschoenen geen zwarte zool hebben. In veel gymzalen zijn zwarte zolen verboden.

Wat zijn de beste zaalhockeyschoenen?

We gaan nu per merk kijken wat de beste zaalhockeyschoen is van dat merk. Bij de meeste merken gaat het om zaalsportschoenen die niet specifiek zijn gemaakt voor hockey. Deze indoor sportschoenen zijn naast hockey ook voor andere zaalsporten geschikt waaronder korfbal, volleybal, squash en handbal.

Qua bewegen lijken deze sporten in de zaal veel op elkaar. Qua bescherming verschillen ze nogal. Een zaalhockeybal is een stuk lichter dan een veldhockeybal, maar als deze recht op je tenen komt dan kan dit nog steeds pijn doen en dan is er uiteraard ook nog de mogelijkheid dat je een stick op je tenen krijgt. Zorg dus dat er enige vorm van bescherming rond je tenen zit die een eventuele klap gedeeltelijk kan opvangen.

Mizuno Wave Stealth V

Wij vinden de Mizuno Wave Stealth V Indoor één van de beste hockeyschoenen voor in de zaal. De Mizuno Wave-technologie biedt de benodigde demping voor in de zaal en de Dynamotion Grooves technologie zorgt voor optimale flexibiliteit in de voorvoet en een geweldig contact met de ondergrond. Deze indoor hockeyschoenen zijn verder goed ademend en bieden goede bescherming aan de voorkant bij de tenen.

Adidas Forcebounce

Ben je op zoek naar een lichtgewicht hockeyschoen voor in de zaal? De Adidas ForceBounce is een hockeyschoen van lichtgewicht met een zeer goede grip. De schoenen bieden je snelheid door de goede ondersteuning, waardoor je zelfverzekerder je acties in de zaal kan maken. De robuuste lichtgewicht zool biedt voldoende ondersteuning en schok demping voor het maken van snelle bewegingen in de zaal.

Zaalhockeyschoenen kopen

Bij deze webshops hebben ze een grote collectie zaalhockeyschoenen: