Beste hockeysokken

Ben je op zoek naar de beste hockeysokken? In dit blog geven we je tips voor het kopen van hockeysokken en kijken we wat de beste hockeysokken zijn op basis van onze eigen ervaring, de ervaringen van top hockeyers en de beoordelingen van hockeyers bij webshops.

Tips voor het kopen van hockeysokken

Als ik aan mijn eigen hockeysokken ervaring in de jeugd kijk, dan moet ik vooral denken aan de niet goed passende constant omlaag hangende hockey sokken waar na twintig minuten hockey het zand tegen je voet aan ging schuren waardoor je blij was als je ze er weer uit kon trekken. Niet ideaal dus en meteen een van de redenen waarom je het kopen van hockeysokken niet lichtzinnig moet opvatten op welk niveau je ook speelt. Want je kunt de beste hockeyschoenen hebben van je team, zonder goede hockey sokken zit geen één schoen lekker.

Gelukkig zijn de hockeysokken van tegenwoordig een stuk beter qua vorm en blijven ze ook in de juiste vorm bij veelvuldig gebruik in combinatie met scheenbeschermers.

Een hockeysok met een combinatie van polyamide, polyester en elastaan is een hockeysok van top kwaliteit. Deze materialen zorgen ervoor dat zweet naar buiten kan worden afgevoerd en niet wordt vastgehouden in de sok. Ook zijn deze materialen voldoende elastisch voor het dragen van scheenbeschermers eronder en blijven ze ook na regelmatig dragen hun vorm behouden.

Daarnaast kan je kijken of de hockeysok naadloos is gestikt. Een hockeysok zonder naden voorkomt dat de sok gaat schuren en daardoor gaat irriteren tijdens het hockeyen.

Wat zijn de beste hockeysokken?

Ga je voor een topmerk als Adidas, Reece, Brabo, Stanno, Osaka of The Indian Maharadja dan zit je over het algemeen wel goed met je keuze voor een hockeysok. De verschillen tussen deze merken zijn klein en ze gebruiken vaak de beste materialen voor een sportsok.

Mijn persoonlijke favoriete hockey sokken

Uiteraard heb je altijd een persoonlijke favoriet, zo heb ik zelf goede ervaringen met de hockeysokken van het merk Reece en Adidas. Deze hebben duidelijke anatomische pasvorm voor linker en rechtervoet. De sokken zijn elastisch, maar zorgen er wel voor dat ze goed op hun plek blijven zitten. Ze zijn naadloos gestikt en blijven mooi en passend ook na veelvuldig wassen.

De beste hockeysokken volgens de webshops

Als we kijken naar de beoordelingen van de webshop Bol.com, dan zien we dat Brabo erg hoog scoort zowel met de funny hockey sokken als met de normale hockeysokken. Vrijwel alle sokken van Brabo krijgen vijf sterren bij Bol.com.

Op welke hockeysokken speelt het Nederlands elftal?

Wat goed is voor het Nederlands hockey elftal, dat moet toch ook wel goed zijn voor jou? Het Nederlands elftal speelt op hockeysokken van het merk Adidas. Deze sokken zijn anatomisch gevormd voor optimaal draagcomfort. Ze zijn voorzien van de speciaal door Adidas ontworpen ClimaCool-technologie waardoor de sok goed ademend en zweet naar buiten afvoert. Hierdoor blijven je sokken droog onder de meest intense omstandigheden.

Voor het kopen van hockeysokken kan je het beste terecht bij:

Brabo hockeysokken – Voor als je echt wilt opvallen?

Tijdens een wedstrijd ben je gebonden aan het dragen van de hockeykleding van je club, maar tijdens een training kan je eindelijk opvallen met je eigen trainingskleding. Met de hockeysokken van Brabo val je extra op, want het merk heeft zich ontpopt tot de Happy Socks onder de hockeysok merken. Kies jij voor de Zebra, Hartjes, Tijger of Neon roze hockeysokken van Brabo? Je kan eindeloos variëren met deze vrolijke Brabo hockeysokken.

De hockeysokken van Brabo zijn te koop bij Bol.com

Ook het merk Reece heeft inmiddels een leuke collectie met fleurige hockeysokken waarmee je zeker een unieke outfit draagt op het hockeyveld.