Welke hockeystick voor een middenvelder?

Wat is de beste hockeystick voor een middenvelder? Het verschilt per type hockeymiddenvelder wat voor hockeystick de beste keuze is. Ben je een controlerende verdedigende middenvelder dan heb je voordeel bij een iets zwaardere hockeystick, zodat je de bal goed kan blokken. Maar ben je een aanvallende middenvelder, dan wil je juist snelle en behendige bewegingen kunnen maken en is een lichtere en meer op het aanvallende spel gerichte hockeystick de beste keuze. In dit blog kijken we welke hockeystick het beste past bij een hockeymiddenvelder.

Wat voor type spel heb je als middenvelder bij hockey?

Als hockeymiddenvelder ben je de drijvende kracht achter zowel de verdediging als de aanval. Je bent een veelzijdige hockeyer die continue in beweging is, de bal verovert en het spel verdeelt over het veld. Je bent de verbindende factor tussen de verdediging en aanval.

Een middenvelder moet daarom een goede balcontrole en passvaardigheid hebben, maar ook de techniek hebben om de bal over langere afstanden te sturen en met de bal aan de stick te kunnen lopen.

Welk type middenvelder ben jij?

Verdedigend | Aanvallend

Wat is een goede hockeystick voor een verdedigende middenvelder?

Een defensieve middenvelder heeft een hockeystick nodig die optimaal is voor het veroveren van de bal en het uitvoeren van lange passes. De hockeystick moet een optimaal gewicht en balans hebben om te zorgen voor een goede slagkracht zonder in te boeten op flexibiliteit.

Een Mid-Bow hockeystick is voor verdedigende middenvelders de beste keuze, omdat deze door de minimale kromming een echte allround hockeystick is die je passing ten goede komt en het stoppen van ballen eenvoudiger maakt.

Wat is de beste hockeystick voor een verdedigende middenvelder?

Wat is een goede hockeystick voor een aanvallende middenvelder?

Een aanvallende middenvelder loopt veel met de bal, brengt spelers in scoringspositie en komt ook regelmatig zelf in de gelegenheid om te scoren. Een lichtere hockeystick met een Low-Bow kromming en een hoger carbonpercentage is voor een aanvallende middenvelder meestal de beste keuze.

De lichtere stick zorgt ervoor dat je eenvoudig kan dribbelen en manoeuvreren op het veld. Een hockeystick met een Low-Bow kromming verbetert de mogelijkheid om technieken zoals de sleep-push en 3D-skills uit te voeren, erg belangrijk voor een aanvallende middenvelder. Daarnaast zorgt een hoger percentage carbon voor meer stijfheid en slagkracht, wat essentieel is voor meer slagkracht en power.

Wat is de beste hockeystick voor een aanvallende middenvelder?

Welke hockeystick voor een middenvelder?

Omdat je verschillende type middenvelders hebt, zijn er ook verschillende hockeysticks die passen bij een hockeymiddenvelder. Zo is de mid-bow hockeystick een goede keuze voor een verdedigende middenvelder en een low-bow hockeystick een goede keuze voor de aanvallende middenvelder.

Welke kromming voor een hockey middenvelder?

De kromming van een hockeystick heeft een grote invloed op de speelstijl van de middenvelder. Over het algemeen hebben middenvelders een stick met een mid-bow kromming nodig. Dit biedt een goede balans tussen controle en power, waardoor de speler nauwkeurige passes kan uitvoeren en toch krachtige slagen kan leveren.

Voor een puur aanvallende middenvelder kan een stick met een Low-Bow kromming een betere keuze zijn om technieken zoals de sleep-push en 3D-skills te verbeteren. De keuze van de kromming moet uiteindelijk passen bij de individuele speelstijl van de middenvelder. Dus het verschilt echt van je type spel welke stick het beste bij je past.