Welke hockeystick voor een aanvaller?

Ben je op zoek naar een nieuwe hockeystick? Het type hockeystick dat je gaat kopen is mede afhankelijk van je positie op het veld. Als aanvaller ben je op zoek naar een hockeystick waarmee je snelle en behendige bewegingen kan maken. Een lichte hockeystick is daarbij uiteraard het beste voor een aanvaller maar gaat uiteraard ten koste van je slagkracht. Je wilt dus de perfecte gewichtsverdeling zodat je behendigheid niet ten koste gaat van een harde slag. In dit blog kijken we wat de beste hockeystick is voor een aanvaller.

Wat is de beste hockeystick voor een aanvaller?

Per niveau zouden wij de volgende hockeysticks aanraden. Let vooral bij de keuze voor het carbon percentage op hoeveel ervaring je hebt. Het is niet zo dat hoe hoger het carbon percentage is, des te beter de hockeystick is. Voor een hoog carbon percentage moet je veel ervaring hebben om er goed van te kunnen profiteren.

Dit zijn de beste hockeysticks voor ervaren aanvallers:

Dit zijn de beste hockeysticks voor de recreatieve aanvaller:

Dit zijn de beste aanvallende hockeysticks voor beginners:

Dit zijn de beste aanvallende hockeysticks voor kinderen:

Waar moet je verder op letten bij het kopen van een hockeystick?

Carbon percentage | Maat hockeystick | Goedkope hockeysticks

Welke hockeystick voor aanvaller?

Bij de keuze voor een hockeystick voor een aanvaller is met name de kromming van de hockeystick belangrijk. Je wilt als aanvallende hockeyer goed kunnen dribbelen, behendig zijn, onder de bal kunnen komen en een harde slag hebben. Het beste om dit te bereiken zijn hockeysticks met een low-bow kromming. Daarnaast moet de hockeystick niet te zwaar zijn, maar ook weer niet te licht, zodat je wel voldoende slagkracht hebt.

Welke kromming voor een aanvaller?

Een aanvaller heeft het meeste voordeel bij een hockeystick met een kromming van ongeveer 25 centimeter, oftewel een Low-Bow hockeystick. Deze hockeysticks zijn perfect geschikt voor de aanvallende en technische hockeyer die liftpasses wil geven, op snelheid wil dribbelen en regelmatig voor het doel verschijnt.

Met een Low-Bow kromming kom je eenvoudiger onder de bal, waardoor deze makkelijker gelift kan worden over de stick van je tegenstander. Omdat de haak van de hockeystick meer naar binnen staat heb je daarnaast meer controle over de bal bij het dribbelen.

Als je voor het eerst speelt met een low-bow hockeystick, zal je merken dat je je slagtechniek zal moeten aanpassen aan je nieuwe stick. Omdat de haak meer naar binnen staat en eenvoudiger onder bal komt zal de bal sneller omhoog gaan bij het slaan. Om ballen laag te houden zal je de bal dus iets meer achter je moeten raken.

Low-bow of Extreme Low-bow?

Met een Extreme Low Bow hockeystick kom je maximaal onder de bal. De kromming bij een extreme low bow hockeystick ligt op 200 mm. hoogte, waardoor je eenvoudig onder bal komt. Het is de perfecte kromming voor strafcorner specialisten, omdat de bal goed aan de stick blijft ‘plakken’.

Ben je naast aanvaller ook de strafcorner specialist van het team, dan heb je veel baat bij een extreme low bow hockeystick. Is dit niet het geval, dan raden we de Low-bow hockeystick aan.