Beste hockeytas

Ben je op zoek naar de beste hockeytas voor jouw situatie? In dit blog bespreken we de verschillende hockeytassen en geven we je graag advies bij het maken van een keuze. Kan je het beste kiezen voor een hockeytas waarin je je hockeystick kan opbergen of voor een hockey rugzak waar je de hockeystick aan de buitenkant kan bevestigen in een sticksleeve.

Hockey rugzak of hockeytas?

De hockeyrugzak raden we voornamelijk aan voor kinderen. De rugzakken zijn voorzien van een sticksleeve waar je de hockeystick in kan opbergen en in de rugzak compartimenten heb je de mogelijkheid om hockeyschoenen, kleding, scheenbeschermers en andere accessoires op te bergen.

Voor volwassenen raden we een sticktas of bowlingbag aan. Met name de bowlingbag is erg populair op dit moment. De bowlingbag is een schoudertas waar de stick in een sticksleeve zit en je je kleding, schoenen en accessoires in verschillende compartimenten kan scheiden van elkaar.

Kijk voordat je deze hockeytas aanschaft goed naar hoe je de hockeystick aan de tas kan bevestigen en of er verschillende compartimenten zijn of een enkel vak voor het opbergen van spullen. Ook een kleiner vak voor het opbergen van telefoon, portemonnee en sleutels is handig.

Tips voor het kopen van een Hockey bowlingbag | Hockey schoudertas

De zogenaamde bowlingbag is niet meer weg te denken uit de hockeywereld. De populaire hockeytas heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele langwerpige hockeytas. Je kan er meer hockeyspullen in kwijt en in de meeste gevallen je kleding, accessoires en hockeyschoenen apart opbergen. De schoudertassen zijn meestal waterdicht en niet geheel onbelangrijk voorzien van een stijlvol en opvallend design.

Naast de bowlingbag heb je ook nog de keuze uit een duffle bag. De bekende ronde vorm is ideaal voor het opbergen van je hockeyspullen. De stick zit bij een duffle bag meestal aan de buitenkant en bevestig je middels een klittenbandsluiting.

Bij een aantal schoudertassen is er nog een apart compartiment voor natte vuile was.

Beste hockeytassen (schoudertassen & duffle bags)

 • Osaka Sports Duffle (dufflebag)
  Stijlvolle dufflebag voorzien van meerdere vakken voor het opbergen van kleding, schoenen en accessoires.
 • The Indian Maharadja Duffel Bag (dufflebag)
  Professionele dufflebag met plaats voor twee sticks aan de zijkant. De tas is voorzien van een groot vak en een klein extra vakje voor je accessoires.
 • Brabo Duffle Bag Elite (schoudertas)
  Ruime hockeytas met genoeg ruimte voor je hockeyschoenen, scheenbeschermers en andere hockeyspullen. In de speciale hockeyslurf kan je je hockeystick opbergen.

Hockey schoudertassen zijn te koop bij Bol.com & Hockeydirect

De good old stickbag

Uiteraard heeft niet iedereen behoefte aan een grote schoudertas. Voor hen is er de sticktas, dit is de welbekende langwerpige hockeytas waarin je vaak meerdere hockeysticks kwijt kan en in de andere vakken kleding en hockeyschoenen kan opbergen.

De sticktas is ook erg populair onder professionele hockeyers. De reden is met name omdat je er meerdere sticks in kwijt kan. Afhankelijk van het model kan je er ook nog je vieze hockeyschoenen, scheenbeschermers, kleding en accessoires er in kwijt. De beste stickbags hebben hiervoor aparte compartimenten.

Beste stickbags

 • Osaka Pro Tour Stickbag
 • Osaka Large stickbag
 • Grays Alpha Stick Bag
 • Indian Maharadja Stick Bag PRO

Stickbags zijn te koop bij Hockeydirect & Bol.com

Tips voor het kopen van een hockey rugzak

Omdat een rugzak eenvoudiger te dragen is in combinatie met een hockeystick, is deze erg populair onder kinderen. Fietsen met een hockey rugzak is over het algemeen ook veiliger dan met een schoudertas, dus je kan je kind met een gerust hart op de fiets naar het hockeyveld sturen met een rugzak.

De hockeyrugzakken zijn voorzien van een sticksleeve waarin je de stick kan opbergen of kan bevestigen met klittenband. De sleeve zit diagonaal omhoog, zodat de stick niet bij de wielen komt en ook niet te ver naar buiten uitsteekt.

Hockeyrugzakken zijn te koop bij Bol.com & Hockeydirect