Welke hockeystick voor verdediger?

Wat is de beste hockeystick voor een verdediger? Een verdediger heeft behoefte aan een hockeystick waarmee hij de bal goed kan blokken. Een hockeystick van een verdediger is om die reden dan ook wat zwaarder dan een hockeystick van een aanvaller. Ook wil een verdediger goed kunnen passen met een harde flats of slag, daarom is een hockeystick met een mid bow of pro bow een goede keuze voor een verdediger. Met een mid bow of pro bow hockeystick hou je de bal laag in je passing.

Verdediger die graag passt met een hoge bal

Ben jij de verdediger die meestal het spel verdeelt met een duw pass of via een scoop, dan is een extreme low bow hockeystick de beste keuze. Door de extreme kromming kom je eenvoudig onder de bal voor het spelen van een hoge bal.

Ga je voor de combinatie, dan is een low bow hockeystick aan te raden. Deze heeft een iets minder extreme kromming, zodat je ook bij het slaan de bal nog goed laag kan houden.

Wat is de beste hockeystick voor een verdediger?

Kijken we naar de beste hockeysticks van de populairste merken, dan zijn dit de beste hockeysticks voor verdedigers per merk. Dit zijn hockeysticks voor ervaren verdedigers.

Wat is de beste hockeystick voor een beginnende verdediger?

Ben je een beginnende hockeyer (16+) die vooral in de verdediging speelt, dan zijn dit de beste hockeysticks voor beginnende verdedigers per merk:

Wat is de beste hockeystick voor junioren in de verdediging?

Als je een junior bent, dan zijn dit de beste hockeysticks voor verdedigers:

Welke hockeystick voor verdediger?

Verdedigers hebben behoefte aan een iets zwaardere hockeystick voor het stoppen van de bal en daarnaast een hockeystick die perfect past bij het type passing dat je vooral hanteert. Over het algemeen is een mid-bow, low-bow of pro-bow hockeystick aan te raden voor een verdediger.

Welke kromming voor een verdediger?

De kromming van de hockeystick voor een verdediger hangt af van je spel. Een verdediger heeft meer controle nodig bij het stoppen, passen en slaan van de bal. Daarom wordt vaak een mid-bow of een low-bow kromming aanbevolen voor verdedigers. Een mid-bow biedt meer power bij het slaan van de bal en de low-bow geeft betere controle bij het hoger passen van de bal.