Waterveld hockeybal

Benieuwd met welke hockeybal je het beste op een waterveld kan hockeyen? In dit blog geven we antwoord op de vraag met welke hockeybal je het beste op een waterveld kan hockeyen en uitleg over wat het voordeel van een speciale waterveld hockeybal is ten opzichte van de normale hockeybal.

Wat is een dimple hockeybal?

De dimple bal is speciaal ontwikkeld voor het spelen op een waterveld. Deze speciale hockeybal is voorzien van kleine kuiltjes die voor aquaplaning zorgen van de bal. Hierdoor wordt het water beter afgevoerd en rolt de bal een stuk sneller dan een gladde hockeybal op een waterveld, omdat de weerstand veel lager is. Een gladde hockeybal remt op een waterveld sneller af en heeft een onvoorspelbare baan. Ook bij een semi-waterveld kan je het beste gebruik maken van een dimple hockeybal, uiteraard is dit wel afhankelijk van de hoeveelheid water die er wordt gesproeid van tevoren.

Waterveld hockeyballen zijn te koop Hockeydirect

Beste dimple hockeybal

De beste dimple hockeybal is de Kookaburra Dimple Elite Hockeybal. Het is de enige dimple bal die door de FIH volledig is goedgekeurd voor het spelen van internationale wedstrijden als de Olympische Spelen, Pro League en het WK. Sinds 1956 wordt er tijdens de Olympische Spelen al gebruikt gemaakt van een Kookaburra hockeybal en met recht kunnen we ze dan ook uitroepen tot de beste waterveld hockeybal.

Kookaburra Dimple Elite hockeybal

De Kookaburra Dimple Elite hockeybal bestaat uit twee verschillende delen. Het eerste deel bestaat uit drie lagen die je kan onderverdelen een rubberen kern is ingebed in een kom van kurk en omwonden met kamgaren. Deze rubberen kern wordt weer omhuld door een schaal van kurk en omtrokken met een PU coating. De dimpels (kuiltjes) zorgen ervoor dat de dimple bal op een waterveld minder stuitert en sneller over het veld rolt.

Goedkoopste waterveld hockeybal

De Kookaburra Dimple Elite hockeybal is de duurste hockeybal die je kan kopen, maar welke dimple hockeybal voor op het waterveld is de goedkoopste keuze? Bij Hockeydirect is op dit moment de TK Total Two 2.0 Dimple bal het goedkoopst met een prijs van 4,95 euro (adviesprijs: 7,95). Kijken we naar de adviesprijs dan is de Brabo Dimple Wedstrijdbal met een prijs van 6,95 euro standaard het goedkoopste.

De goedkoopste dimple hockeyballen zijn te koop bij Hockeydirect

Nog goedkoper is het vaak om veel dimple hockeyballen tegelijk te bestellen. Je krijgt dan volume korting bij Hockeydirect

Witte waterveld hockeybal of een gekleurde waterveld hockeybal?

De gekleurde waterveld hockeybal kan je zowel als trainingshockeybal of wedstrijdhockeybal gebruiken. In de meeste gevallen worden de gekleurde dimple hockeyballen gebruikt voor een training omdat de ballen goed te onderscheiden zijn van andere hockeyballen. Ook is met name de gele en oranje hockeybal in de avonden beter te zien, iets dat met name fijn is voor hockeykeepers.