Beste scheenbeschermers hockey

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe hockey scheenbeschermers? Als je in een webshop naar de collectie scheenbeschermers kijkt vraag je je misschien af wat precies de verschillen zijn tussen alle scheenbeschermers. In dit blog bespreken we de verschillen tussen scheenbeschermers en bespreken we wat de beste scheenbeschermers voor hockeyers zijn. We baseren ons advies op ervaringen van andere hockeyers en onze eigen ervaringen met het testen van verschillende scheenbeschermers.

Beste scheenbeschermers

We kijken per merk wat de beste scheenbeschermer is:

  • AdidasAdidas Lux
  • TKTK ASX 2.0 Knee protector
  • NakedNaked Hockey Carbon Braid Shinpads
  • OsakaOsaka C-Pro Shinguard
  • BraboBrabo F1 Washable scheenbeschermers
  • Grays Grays G800
  • Indian MaharadjaIndian Maharadja PRO Mesh
  • PrincessPrincess Shinguard Premium 10 Star

Tips voor het kopen van scheenbeschermers

Scheenbeschermers met enkel of zonder enkel bescherming

Er zijn een aantal verschillen tussen hockey scheenbeschermers. Zo heb je scheenbeschermers die alleen de schenen beschermen en scheenbeschermers die daarnaast ook je enkel beschermen. De scheenbeschermers met enkelbescherming zijn niet alleen beter voor de bescherming van je enkel, maar dit zorgt er tevens voor dat deze scheenbeschermers beter op hun plek blijven zitten. Bij een scheenbeschermer zonder enkelbescherming blijft de scheenbeschermer op zijn plek zitten door een elastiek of houden de sokken de beschermer op de juiste plek. Voordeel hiervan is dat je ze eenvoudig uit kan trekken zonder dat je eerst je hockeyschoenen hoeft uit te trekken.

Speciale scheenbeschermers voor hockey?

Gebruik nooit scheenbeschermers die voor een andere sport bedoelt zijn. De scheenbeschermers voor voetballers en vechtsporten hebben hele andere eigenschappen en zijn dus niet geschikt voor hockey.

Welk materiaal scheenbeschermer?

Scheenbeschermers zijn er in verschillende materialen. Zo heb je scheenbeschermers van zacht foam en scheenbeschermers van hardere materialen als glasfiber carbon, hard plastic of een combinatie van materialen. De scheenbeschermers met alleen een foam bescherming zijn niet geschikt voor volwassenen, maar zie je bij de jeugd wel regelmatig. De meeste scheenbeschermers voor volwassenen hebben wel foam aan de binnenkant voor extra comfort.

Comfort | Ventilatie | Wasbare scheenbeschermers

Naast voldoende bescherming tegen klappen met een hockeystick en hockeybal is het erg belangrijk dat de scheenbeschermers comfortabel zitten. Je herkent goede scheenbeschermers aan de ademende eigenschappen, dit kan zijn door het gebruikte materiaal van de binnenste laag en het hebben van ventilatiegaatjes in de buitenste laag.

De aanwezigheid van zacht foam aan de binnenkant zorgt voor schokdemping als de bal of stick tegen de scheenbeschermer komt.

Verder kan je letten op een anatomische en ergonomische pasvorm zodat de scheenbeschermer perfect aansluit op de vorm van je schenen en flexibel genoeg is voor de bewegingen die je maakt tijdens het hockeyen.

Ten slotte is het aan te raden dat de scheenbeschermers wasbaar zijn. Uiteraard kan je niet de volledige scheenbeschermer wassen, maar meestal wel het deel dat contact maakt met je huid, zodat je om de zoveel tijd zweet en nare geurtjes eruit kan wassen. Was ongeveer één keer per maand je scheenbeschermers.

Welke maat scheenbeschermers?

– Zorg dat de scheenbeschermer tot ongeveer twee vingers onder de knie komt en goed aansluiten op de schenen.
– Koop nooit te grote scheenbeschermers! Laat kinderen dus niet met scheenbeschermers hockeyen die op de groei gekocht zijn. Deze bieden te weinig bescherming!

Waar verkopen ze de beste scheenbeschermers?

Deze webshops hebben scheenbeschermers van de beste merken:

Speciale strafcorner scheenbeschermers

Voor lijnstoppers en uitlopers tijdens de verdedigende strafcorner zijn er een aantal speciale scheenbeschermers. Deze scheenbeschermers beschermen tijdens de strafcorner ook de knie. Deze extra kniebeschermer bevestig je tijdens de corner eenvoudig met klittenband en verwijder je snel na de strafcorner. In sommige vallen is het een combinatie van een scheen/kniebeschermer, maar het is ook mogelijk om losse kniebeschermers te kopen voor de strafcorner.

De merken TK en OOP hebben verschillende kniebeschermers voor strafcorners: