Wat kost een goede hockeystick?

Een hockeyer die niet kan hockeyen zal de schuld geven aan zijn hockeystick, zoals een boer die niet kan zwemmen de schuld geeft aan het water. Maar maakt een dure hockeystick je ook een betere hockeyer of kan je met een goedkopere hockeystick dezelfde truckjes. In dit blog kijken we dan ook wat een goede hockeystick moet kosten.

Wat is een goede hockeystick?

Allereerst moeten we natuurlijk kijken wat een goede hockeystick is. Allereerst zal je goed moeten kijken naar je niveau. Het heeft geen zin om je dochter in de E’tjes meteen de duurste hockeystick aan te meten, want daardoor zal ze het alleen maar moeilijker krijgen. Eerst zal ze met een normale hockeystick de techniek onder controle moeten krijgen en een basis balcontrole. Je maakt het jezelf alleen maar lastig om het hockeyspel goed te leren door een dure hockeystick met een hoger carbon percentage te kopen. Een dure hockeystick is daarnaast zonde van het geld als het voor je kinderen is, omdat je een jaar later weer een nieuwe maat hockeystick kan aanschaffen.

Ga dus pas investeren in een duurdere hockeystick als je deze voor langere tijd kan gebruiken en je voldoende balcontrole en techniek hebt ontwikkeld.

Waarom zijn goede hockeysticks duur?

De beste hockeysticks zijn een perfecte combinatie van goede materialen, gewicht, balans en de juiste stijfheid. Met name als de hockeystick materialen als glasvezel, kevlar en hoge percentages carbon bevat, zal de prijs van hockeystick ook hoger zijn. Deze materialen zijn nou eenmaal duur en aan duurdere hockeysticks zijn ook meerdere onderzoeken en tests vooraf gegaan. Tel daarbij op een sponsorcontract met enkele internationals die de hockeystick promoten en je komt op prijzen van rond de 330 euro voor de beste hockeysticks van top hockeymerken als adidas, Grays en Osaka.

Wat is de duurste hockeystick per merk?

Als we op dit moment bij webshop HockeyDirect kijken, dan zien we dat dit de duurste hockeysticks per merk zijn, we gaan daarbij uit van de adviesprijs die wordt getoond door HockeyDirect:

  1. TK 1 Plus Deluxe – 399,95 euro
  2. JDH X93 – 349,95 euro
  3. adidas Estro Kromaskin .1 & adidas Ruzo Kromaskin .1 – 439,95 euro
  4. Osaka Future Lab 100 & Osaka Pro Tour 100 2.0 – 374,95 euro
  5. Grays GR 10000 – 329,95

Deze hockeysticks zijn te koop HockeyDirect

Wat kost een goede hockeystick voor junioren?

Voor junioren ligt de prijs gelukkig iets lager van de beste hockeysticks. Toch blijft het een flinke investering, dus houd rekening met de eventuele groei van je kind. De top junior sticks van Grays, Osaka en Princess liggen tussen de 118,95 euro en 142,95 euro.

Deze junior hockeysticks zijn te koop HockeyDirect