Wat is een Mid Bow hockeystick?

In dit blog kijken we naar voor wie de mid-bow hockeystick de perfecte hockeystick is. Want wat is een Mid Bow hockeystick en waar zit het verschil met bijvoorbeeld een pro-bow, control-bow, low-bow en extreme low-bow hockeystick? De termen slaan op de kromming van de hockeystick en de beste kromming voor een hockeyer hangt vooral af van het type speler dat hij of zij is en op welke positie er wordt gespeeld.

Wat is een mid-bow hockeystick?

We spreken van een Mid-Bow hockeystick als de Curve Location tussen de 250 en 300 mm. zit vanaf de krul tot aan het punt waar de kromming van de hockeystick wordt ingezet. Je kan de curve location perfect zien als je de hockeystick op de grond legt, het hoogste punt van de bolle kant is de curve location.

Bij de Mid-Bow hockeystick zit de curve location hoger dan bij de Pro-Bow en Low-Bow. Dit maakt een zeer toegankelijke hockeystick. In vergelijking met de Pro-Bow en Low-Bow hockeysticks waarmee je echt een specifieke techniek/spelwijze kan verbeteren door de Curve location.

Voor welk type hockeyer is de mid-bow hockeystick geschikt?

De mid-bow hockeystick is de hockeystick met de meest gangbare kromming van alle type sticks. Het is de beste hockeystick voor de beginnende hockeyer, omdat deze stick een minimale kromming heeft. De hoge Curve Location van een mid-bow hockeystick zorgt ervoor dat je strakke gerichte passen kan geven en ook het stoppen van de bal is het eenvoudigst met een mid-bow hockeystick. De ideale hockeystick dus voor beginners.

Ook de beste hockeystick voor de allround hockeyer en verdediger

Vanwege de gangbare kromming is de mid-bow hockeystick ook de ideale stick voor de allround hockeyer die het vooral moet hebben van een goede strakke passing. Ook het stoppen van de bal is eenvoudiger met een mid bow stick.

Ben je dus vooral van het stoppen en slaan van de bal en minder van het dribbelen met de bal, dan is een mid-bow hockeystick de perfecte hockeystick. Je ziet deze hockeystick dan ook veelal terug bij verdedigers.

Uiteraard blijft de keuze voor het type kromming van de hockeystick een persoonlijke. Zo zijn er ook veel verdedigers die met een Low-Bow hockeystick spelen, omdat ze van achteruit de bal hoog over het veld heen willen passen met een scoop.

Mid-Bow hockeystick kopen

Wat is een mid bow hockeystick