Beste hockeybroek

Ben je van plan om een nieuwe hockeybroek aan te schaffen, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij het kopen van een hockeybroek of hockeyshorts? In dit blog geven we je tips voor het kopen van een hockeybroek en geven we je advies voor het kopen van de beste hockeybroek. Er zijn een aantal merken die erg goede hockeybroeken maken, die jouw prestaties op het hockeyveld ten goede komen. Ook geven we je tips waar je online het beste een nieuwe hockeybroek kan kopen.

Tips voor het kopen van een hockeybroek

Als je meerdere keren per week traint en in het weekend nog een wedstrijd speelt heb je niet altijd schone hockeyshorts van de club klaar liggen. Voor de training is het dan ook niet meer dan normaal om in eigen hockeyshorts of een trainingsbroek te trainen.

  • Afhankelijk van het weer kies je voor een lange of korte hockeybroek tijdens de training. Ook tijdens de warming up kan je prima in eerste instantie een lange trainingsbroek dragen.
  • De beste hockeyshorts zijn voorzien van goede ventilatie. De stof moet dun zijn, elastisch, zweet afvoeren naar buiten en toch ook robuust genoeg om een glijer op het veld te doorstaan.
  • Een goede short is voorzien van een elastische tailleband met aantrekkoord zodat de broek niet afzakt.
  • Zorg dat je hockeyshorts voorzien zijn van zakken met een rits, zodat je eventueel een sleutel o.i.d. bij je kan dragen zonder het kwijt te raken.

Hockeyshorts zijn te koop bij:

Wat is het beste hockeybroek merk?

Als we kijken naar de populariteit van merken dan zien we dat Adidas, Reece Australia, Osaka en Indian Maharadja het meest worden gedragen door de beste hockeyteams van de wereld en hockeyclubs van Nederland.

Zo is Adidas sponsor van veel nationale ploegen waaronder Oranje, Argentinië en Engeland en clubs als HC Tilburg en AH & BC Amsterdam.

Indian Maharadja is sponsor van HC Den Bosch en Oranje Rood.

Reece Australia is de kledingsponsor van onder meer S.V. Kampong.

Osaka is sponsor van HC Bloemendaal, HC Rotterdam en B.H.V. Push.

Dit zijn dus stuk voor stuk merken die door de top hockeyteams worden gedragen. Met de kwaliteit van deze hockeyshorts zit het dus wel goed.