Beste hockeybroek | Beste hockey shorts

Ben je op zoek naar een hockeybroek, ook wel hockey shorts genoemd. Wij zochten voor je uit wat de beste hockeybroek is. Op basis van eigen ervaring, de ervaringen van andere hockeyers en door te kijken naar welke hockeybroek de professionele hockeyers dragen bepalen we wat de beste hockeyshorts zijn van dit moment. Ook geven we je tips voor het kopen van een hockeybroek.

Tips voor het kopen van een hockeybroek

Als je meerdere keren per week traint en in het weekend nog een wedstrijd speelt heb je niet altijd schone hockeyshorts van de club klaar liggen. Voor de training is het dan ook niet meer dan normaal om in eigen hockeyshorts of een trainingsbroek te trainen.

  • Kies voor een hockeybroek van materiaal dat zweet naar buiten afvoert in plaats van zweet opneemt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld polyester, waarvan de meeste hockeybroeken zijn gemaakt. Katoen is ongeschikt, want dit neemt transpiratievocht juist op.
  • De beste hockeyshorts zijn voorzien van goede ventilatie. De stof moet dun zijn, elastisch, zweet afvoeren naar buiten en toch ook robuust genoeg om een glijer op het veld te doorstaan.
  • Een hockeybroek met een elastische tailleband in combinatie met een trekkoord zorgt er voor dat het een goede verstelbare pasvorm heeft en voorkomt afzakken. Ideaal als je in de groei bent of regelmatig schommelt in gewicht.
  • Zorg dat je hockeyshorts voorzien zijn van zakken met een rits, zodat je eventueel een sleutel o.i.d. bij je kan dragen zonder het kwijt te raken.
  • Koop de hockeybroek in de kleuren die je hockeyvereniging voorschrijft. Bij sommige verenigingen ben je ook gebonden aan een bepaald hockeymerk, omdat deze de club sponsort.

Hockeyshorts zijn te koop bij:

Wat is de beste hockeybroek / hockeyshorts?

Wij hebben ervaring met de hockey shorts van Adidas (Adidas T19 Woven Short), Reece (Reece Legacy), Indian Maharadja (Indian Mahardja Tech Short) en Osaka (Osaka Team Short). Dit zijn de topmodellen van deze merken, geprijsd tussen de 23 en 35 euro. Onze ervaring is dat deze hockeybroeken elkaar weinig ontlopen in kwaliteit.

De Adidas hockeybroek vinden we net als de heren van het Nederlands elftal echt top, naast dat de hockeybroek een fijne pasvorm heeft en je echt merkt dat de Adidas Climalite technologie zorgt dat de broek goed ventileert, is het ook echt heel erg fijn dat de mesh zakken een rits hebben, zodat je sleutel niet uit de broek kan vallen.

Deze populaire hockey shorts zijn te koop bij Hockeydirect & Bol.com

Wat is het beste hockeybroek merk?

Als we kijken naar de populariteit van merken dan zien we dat Adidas, Reece Australia, Osaka en Indian Maharadja het meest worden gedragen door de beste hockeyteams van de wereld en hockeyclubs van Nederland.

Zo is Adidas sponsor van veel nationale ploegen waaronder Oranje, Argentinië en Engeland en clubs als HC Tilburg en AH & BC Amsterdam.

Indian Maharadja is sponsor van HC Den Bosch en Oranje Rood.

Reece Australia is de kledingsponsor van onder meer S.V. Kampong.

Osaka is sponsor van HC Bloemendaal, HC Rotterdam en B.H.V. Push.

Dit zijn dus stuk voor stuk merken die door de top hockeyteams worden gedragen. Met de kwaliteit van deze hockeyshorts zit het dus wel goed.

Zijn er eisen vanuit de KNHB of hockeyclub voor een hockeybroek?

Er zijn geen speciale richtlijnen vanuit de KNHB hoe een hockeybroek eruit moet zien. Enkel op sponsorgebied stelt de KNHB eisen, om te voorkomen dat er acht verschillende sponsoren op een broek worden getoond.

Als je hockeyclub een kledingsponsor heeft of een logo van een sponsor op de hockeybroek toont, dan kan het zijn dat je verplicht wordt om de officiële hockeykleding van de club aan te schaffen. Meestal heeft een hockeyclub hiervoor exclusieve afspraken gemaakt met de lokale sportwinkel en is het officiële tenue niet online te koop, maar tegenwoordig zie je ook een aantal hockeyverenigingen die kledingdeals hebben met hockey webshops.

Dit is onder meer het geval bij de volgende verenigingen:

  • HockeydirectHC UNO, Amsterdam Dynamics, DDHC, HC Den Bosch, HC Klein Zwitserland, Pinoké en HC Naarden o.a.

Zolang de temperatuur het toelaat word er van je verwacht om in een korte hockeybroek te hockeyen die overeenkomt met de kleuren van het clubtenue. Ook is het bij veel hockeyclubs niet toegestaan om in een lange trainingsbroek wedstrijden af te werken. Is het erg koud, dan is het meestal wel toegestaan om onder je broek een thermobroek in een door de club bepaalde kleur te dragen. Bestudeer hiervoor de reglementen van je eigen hockeyvereniging. Voor junioren geldt in de meeste gevallen een uitzondering of wordt er minder streng op gecontroleerd, maar vraag het voor de zekerheid aan de coach.

Tijdens trainingen ben je bij de meeste hockeyclubs vrij in je keuze voor een hockeybroek. Het maakt tijdens een training dan ook niet uit of deze lang of kort is en welke kleur deze heeft.