Welke Osaka hockeystick?

Het merk Osaka is uitgegroeid tot één van de favoriete onder de Nederlandse hockeyers. Maar met keuze uit zoveel verschillende hockeysticks kunnen we ons voorstellen dat je niet precies weet welke Osaka hockeystick je moet kiezen. Hoe weet je welke Osaka hockeystick het beste bij jouw positie op het veld en niveau past? In dit blog gaan we dieper in op de verschillende hockeysticks van Osaka en geven we je advies voor de beste hockeystick keuze voor jouw positie op het veld. Ook gaan we verder in op Osaka als hockeymerk en welke hockeyers met een Osaka hockeystick spelen.

Beste Osaka hockeystick | Welke Osaka hockeystick | Welk niveau | Waar te koop? | Welke hockeystick voor beginners? | Over Osaka

Wat is de beste Osaka hockeystick?

De beste Osaka hockeystick is de Osaka Pro Tour Limited (LTD) deze stick is gemaakt van 98 % carbon, 1 % kevlar dwarsversterking, 1 % Aramide backhand blade versterking en 18K Textreme® biaxiaal carbonweefsel. De Osaka Pro Tour Limited is verkrijgbaar als Low Bow, Proto Bow en Mid Bow.

De iets goedkopere Osaka Pro Tour 100 serie verschilt met de Limited serie enkel in het gebruik van 3K biaxiaal carbonweefsel in plaats van het18K Textreme® biaxiaal carbonweefsel bij de Limited serie. De Osaka Pro Tour hockeysticks zijn verkrijgbaar als Pro Bow, Mid Bow, Low Bow, Show Bow, Proto Bow en Low Groove.

Welke Osaka hockeystick?

Elke positie op het hockeyveld vereist een ander type hockeystick, zowel qua lengte als qua vorm van de krul. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire hockeysticks van Osaka en voor welke positie zij het meest geschikt zijn.

 • Osaka Grow Bow: De perfecte kromming voor de beginnende hockeyer. De Grow Bow Curve geeft hockeyers optimale controle over de bal en een eenvoudigere balaanname.
 • Osaka Mid Bow: Een Mid Bow hockeystick is perfect voor verdedigers en controlerende hockeyers. Kenmerken van een Mid Bow hockeystick zijn goede controle, slaan en passen.
 • Osaka Pro Bow: Deze hockeystick heeft een perfect uitgebalanceerde kromming die geschikt is voor de allround hockeyer, zoals middenvelders en verdedigers. Het biedt een uitstekende balcontrole en is zowel in aanvallend als verdedigend opzicht een goede hockeystick. Goede balcontrole en fijne stick voor zowel slaan met forehand als backhand.
 • Osaka Low Bow: Ideaal voor aanvallers en degenen die graag willen dribbelen of snel willen overspelen. Met een lage kromming dicht bij de krul, biedt deze hockeystick meer precisie en controle voor strakke passes en krachtige schoten op het doel.
 • Osaka Show Bow: De Show Bow kromming combineert de Pro Bow kromming met de Low Bow kromming, wat het de perfecte hockeystick maakt voor aanvallende middenvelders en aanvallers. Show Bow is erg fijn voor dribbelaars en 3D vaardigheden.
 • Osaka Nxt Bow: Lijkt qua kenmerken veel op de Pro Bow, maar door het gebruik van minder carbon, is deze stick een stuk lichter, met maximale stijfheid. Perfect voor de allround hockeyer.
 • Osaka Low Groove: De hockeystick voor aanvallers en strafcornerspecialisten. Er zit een groove in de schacht van deze hockeystick om de hockeybal met meer controle en betere nauwkeurigheid te pushen. De krul van deze stick zit tussen een midi en maxi krul in. Door het grotere oppervlak wordt het aannemen van de bal eenvoudiger.
 • Osaka Proto Bow: De Proto Bow is voor specialisten in de aanval. Fijne kromming voor 3D vaardigheden en meer snelheid bij een sleeppush.

Waar zijn Osaka hockeysticks te koop?

In onderstaande afbeelding zie je per positie van het veld welke hockeystick Osaka aanraadt:

Bron: Osakaworld.com

Welke Osaka hockeystick op welk niveau?

Als je weet met welke kromming je op jouw positie het beste kan hockeyen, dan is het tijd om een hockeystick bij jouw niveau te zoeken. Want je zal misschien denken dat hoe hoger het carbonpercentage is, des beter is de hockeystick. Maar meestal kan je op een lager niveau beter de techniek onder controle krijgen met een iets lager carbon percentage.

Bron: Osakaworld.com

Waar zijn Osaka hockeysticks te koop?

Welke Osaka hockeystick voor beginners?

Begin je net met hockeyen en wil je graag met een Osaka hockeystick spelen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een hockeystick met een Grow Bow kromming. Met een kromming van 17 mm. kan je veel snelheid meegeven bij het pushen en heb je veel controle bij het slaan, dribbelen en afstoppen van de bal. Daardoor is de Grow Bow kromming ideaal voor de beginnende hockeyer (0 tot 2 jaar ervaring).

Je hebt de keuze uit de Osaka Vision en Osaka Pro Tour die weer gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder hout, glasfiber (glasvezel) en soms een klein percentage (maximaal 10 procent) carbon. Als beginner moet je eerst de techniek goed onder controle krijgen en is een hoog carbon percentage niet aan te raden.

Deze Osaka hockeysticks raden we aan voor beginners:

 • Junioren:
  • Osaka Vision WG – Grow Bow (hout)
  • Osaka Pro Tour GF – Grow Bow (Fiberglas)
  • Osaka Vision GF (Fiberglas)
   Te koop bij Bol.com
 • Volwassenen:
  • Osaka Pro Tour GF – Grow Bow (Fiberglas)
  • Osaka Vision 10 – Grow Bow (Fiberglas, Carbonpercentage: 10)
  • Osaka Pro Tour 10 – Grow Bow (Fiberglas, Carbonpercentage: 10 %)
   Te koop bij Hockeydirect

Is Osaka een goed merk?

Osaka is één van de grotere hockeymerken en veel internationals spelen met Osaka hockeysticks. Sterker nog, de voormalig beste speler van de wereld, Arthur van Doren speelt met Osaka en is ambassadeur van het merk. We kunnen dus stellen dat Osaka hockeysticks van hoge kwaliteit zijn. Osaka onderscheidt zich van andere hockeymerken in het continue blijven ontwikkelen van haar hockeysticks, waardoor er ieder jaar ruimte is voor verbeteringen.

Over Osaka

Het merk Osaka is opgericht in 2011 en heeft in korte tijd een stevige reputatie opgebouwd als hockeymerk met kwalitatieve hockeysticks en accessoires. Hun toewijding voor kwaliteit en oog voor detail heeft Osaka een gevestigde naam gemaakt in de hockeywereld. Bovendien houden ze hun ontwerpen fris en modern, waardoor veel spelers zich tot dit merk aangetrokken voelen, waaronder verschillende hockey internationals met als ultieme ambassadeur natuurlijk de Belgische Arthur van Doren.

Waar komt Osaka hockey vandaan?

Osaka hockey is een Belgisch merk. Ondanks dat het merk vernoemd is naar de Japanse stad Osaka, komt het merk dus uit België. Het merk is vernoemd naar deze Japanse stad, vanwege de grote bewondering voor de Japanse cultuur en haar ontwerpethos. Kenmerken van Osaka hockeysticks zijn dan ook: zeer minimaal, strak en functioneel.