The Indian Maharadja

Het Nederlandse merk The Indian Maharadja is een lifestyle hockeymerk, opgericht in Amsterdam in 2009. Het merk staat bekend om het motto ‘East meets West’, waarbij de focus ligt op het combineren van oosters mystiek en westers eigentijds design.

The Indian Maharadja is hét merk voor alles wat met hockey te maken heeft. Zo heeft het merk een uitgebreide collectie hockeysticks, hockeyschoenen en hockeykleding. Deze producten zijn ontworpen met respect voor ambachtelijkheid en de eenvoud van het spel. De collecties van The Indian Maharadja zijn herkenbaar aan hun unieke designs, die geïnspireerd zijn door de Indiase cultuur.

Hockeysticks | Hockeyballen | Hockeykleding | Hockeyballen

The Indian Maharadja hockeysticks

The Indian Maharadja heeft hockeysticks voor zowel senioren als junioren. Voor ieder niveau en speltype is er Indian Maharadja hockeystick die je spel naar een hoger niveau zal tillen.

Wat is de beste Indian Maharadja hockeystick?

De beste hockeystick van het merk zijn de hockeysticks uit de Indian Maharadja Gold serie. Deze stick is verkrijgbaar in een 100 % carbon Extreme LowBow, 95 ProBow, 95 LowBow en 90 MidBow variant. Ook is er voor junioren een Indian Maharadja Gold 30 Junior en een Gold Pro Indoor Junior hockeystick voor op het veld en in de zaal.

Maar is nou het verschil tussen deze Indian Maharadja Gold hockeysticks en voor welk type hockeyer zijn ze geschikt?

 • Indian Maharadja Gold 100 Extreme LowBow
  Extreme LowBow | 100 % carbon | 24 mm. kromming op 200 mm. | Maxi Krul | De perfecte hockeystick voor dribbelaars en strafcornerspecialisten
 • Indian Maharadja Gold 95 ProBow
  ProBow | 95 % carbon | 24 mm. kromming op 250 mm. | Maxi krul | Voor de allround hockeyer die een combinatie van stabiliteit, controle, snelheid en pure kracht zoekt in zijn spel
 • Indian Maharadja Gold 95 LowBow
  LowBow | 95 % carbon | 24 mm. kromming op 200 mm. | Maxi krul | Perfect voor de technische hockeyer die scoops en trucjes wil doen
 • Indian Maharadja Gold 90 MidBow
  MidBow | 24 mm. kromming op 300 mm. | Maxi Krul | Voor de allround hockeyer die op zoek is naar veel slagkracht en power. Groot schokabsorberend vermogen voor meer balgevoel en controle.

Welke hockeyers hockeyen met een Indian Maharadja hockeystick?

Er zijn een aantal internationals die met een Indian Maharadja hockeystick hockeyen. Zo speelt Tijmen Reyenga met de Indian Maharadja Gold 95 LowBow. Ook keeper Pirmin Blaak keept met een Indian Maharadja hockeystick.

Beste Indian Maharadja hockeysticks voor kinderen

The Indian Maharadja Yuki Yeet Hout Junior

De Indian Maharadja Yuki Yeet Hout Junior is een populaire hockeystick voor kinderen. Deze stick heeft een mid-bow en is gemaakt van Mulberry hout, wat perfect is om de techniek goed te ontwikkelen en een goed balgevoel biedt. Hout is zeker voor junioren ‘armvriendelijk’ materiaal, waarmee je een goed speelcomfort hebt. Daarnaast heeft deze stick een midbow met 20 mm kromming, waardoor hij perfect is om basistechnieken mee te ontwikkelen.

Indian Maharadja Solid Junior

De Indian Maharadja Solid Junior is ontworpen voor de jongste hockeyers en beginners met maximaal twee jaar ervaring. Deze junior hockeystick uit de Compo Junior Serie van The Indian Maharadja is perfect voor het ontwikkelen van basistechnieken en biedt een optimaal balgevoel waardoor de basistechniek eenvoudig onder de knie krijgen. De Solid Junior is gemaakt van composiet- en glasfiber en bevat geen carbon. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende controle over de bal in combinatie met een hoog speelcomfort, omdat de stick erg armvriendelijk is.

Indian Maharadja Baby hockeysticks

Ga jij binnenkort op kraamvisite en weet je niet wat je moet geven? Zijn de ouders hockeyers, dan is een baby hockeystick altijd een succes. The Indian Maharadja heeft erg leuke hockeysticks om als kraam cadeau te geven. Uiteraard hebben de baby sticks schattige designs, zo heeft het merk onder andere sticks met een pinguïn, giraffe, toekan, dolfijn en koe opdruk.

The Indian Maharadja hockeyballen

Ook voor hockeyballen bij je bij Indian Maharadja aan het juiste adres. Zo heeft het bedrijf officiële wedstrijdballen met de Indian Maharadja Dimple Wedstrijd Bal Pro. Deze ballen zijn erg geschikt voor op het waterveld en worden gebruikt bij wedstrijden op het hoogste niveau. De kern van kurk en coating van polyurethaan zorgen voor een groot speelcomfort, ook tijdens de koudere dagen.

Maar ook voor de ‘zand hockeyvelden’ heeft Indian Maharadja met de Wedstrijd Bal Pro een gladde hockeybal die geschikt is voor officiële wedstrijden. Ook deze bal is gemaakt met een solide kern van kurk en polyurethaan coating op de buiten laag.

De Indian Maharadja hockeyballen zijn het goedkoopst bij Hockeydirect.nl

The Indian Maharadja hockeykleding

Indian Maharadja gelooft dat je met de juiste hockeykleding meer eenheid uitstraalt op en om het veld. Je staat als team dan ook 1-0 voor als je Indian Maharadja hockeykleding draagt. Een teamsport begint dan ook volgens het merk met mooie team kleding. Met Indian Maharadja zorg je dat je als team een professionele en comfortabele uitstraling hebt.

Indian Maharadja is inmiddels de trotste kledingsponsor van meer dan 25 hockeyclubs waaronder HC Den Bosch, DDHC, Were Di, HC Twente en HC Alphen.

Of je nu op zoek bent naar een jack, jassen, hockeyshorts, rokje, hockeytrui of trainingspak. Indian Maharadja heeft de perfecte hockeykleding die je niet belemmert in het hockeyen en het zweet goed afvoert naar buiten door de ademende materialen.

Indian Maharadja hockeytassen

The Indian Maharadja heeft verschillende hockeytassen voor het meenemen van je hockeystick. Voor het meenemen van je hockeystick op de fiets heeft het handige hockey rugzakken, waarin je je hockeystick in de sticksleeve kan opbergen.

Of heb je liever een stick bag? De Indian Maharadja Stick Bag biedt plaats aan maar liefst vier hockeysticks. In de twee andere vakken kan je je hockeyschoenen, kleding en ballen kwijt. Je draagt de stick bag comfortabel over je schouder met de brede en verstelbare schouderriem.

Ook voor keepers heeft Indian Maharadja zeer ruime keeper tassen, waarin je al je keeper gear kwijt kan.