Beste hockey polo

Benieuwd naar wat het beste hockey polo is? In dit blog geven we je tips voor het kopen van een hockey polo en kijken we waar je op moet letten bij het kopen van een hockeyshirt. Ook kijken we naar de hockey polo’s waarmee de profs spelen. Waar moet de beste hockey polo aan voldoen voor het leveren van topprestaties.

Tips voor het kopen van een hockey polo

Bij het kopen van een hockeypolo zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Iedere hockeyclub heeft zijn eigen hockey polo. Vanwege sponsorafspraken ben je in dat geval verplicht om de polo van de club te kopen en te dragen tijdens officiële wedstrijden. Tijdens trainingen kan je meestal wel zelf bepalen in welke hockeykleding je speelt.
  • Hockey altijd in een hockey polo gemaakt van ademend materiaal, bijvoorbeeld Polyester en elastaan.
  • Een katoenen polo is niet ademend en zorgt ervoor dat zweet niet afgevoerd wordt, maar opgenomen wordt door de stof.
  • De meeste sportmerken hebben een eigen techniek voor de best mogelijke vochtafvoer en ventilatie. Bij Nike heet dit Dri-Fit, Adidas heeft Climacool en Reece maakt gebruik van ClimaTec.
  • Zorg er voor dat de polo niet te strak zit. Wellicht staat dit mooier in de spiegel, maar op het veld wil je voldoende bewegingsvrijheid hebben om te hockeyen.

Wat zijn de beste hockey polo’s?

Op basis van eigen ervaring, tests in tijdschriften en beoordelingen van andere hockeyers komen wij tot de volgende top 3 van beste hockey polo’s:

  1. Reece Climatec PoloDe polo’s van Reece zijn in vele kleuren te koop. Ze zijn gemaakt van speciaal Climatec polyester. Een perfect ademende hockey polo waarin je topprestaties kan bereiken. Het lichtgewicht polyester geeft je veel comfort en bewegingsvrijheid. Dankzij strategisch geplaatste mesh panelen is het ademend vermogen nog beter op de plekken waar dit het hardste nodig is.
  2. Adidas T19 Team PoloNiet voor niets maakt deze polo deel uit van de officiële teamkleding van het Nederlands Elftal. Deze allround sport polo is gemaakt van ademend en sneldrogend polyester. De regular fit zorgt ervoor dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt tijdens het hockeyen.
  3. Indian Maharadja Tech PoloDeze polo is speciaal ontwikkeld voor hockeyers door hockeymerk Indian Maharadja. De Tech Polo is gemaakt van 100 % polyester en daarom een erg fijne hockey polo, ook tijdens de warme dagen. De polo biedt een goede bewegingsvrijheid zodat je niet wordt beperkt tijdens het hockeyen.

Welke hockey polo’s dragen de profs?

Maar welke hockey poloshirts dragen de profs eigenlijk? Want als zijn topprestaties kunnen leveren met deze hockeypolo, dan jij toch ook? Wij zochten uit welke polo’s de beste hockey elftallen ter wereld dragen.

Nederlands hockey elftal heren polo

Het Nederlands hockey elftal speelt al enkele jaren in hockeykleding van het merk Adidas. Er is een polo van Adidas voor de heren, deze kan je het beste vergelijken met de Adidas T19 team polo, maar deze wordt niet tijdens de wedstrijden gedragen. De KNHB noemt dit de presentatie polo. Het Nederlands elftal hockeyt wedstrijden in een hockey shirt van Adidas.

De wedstrijdkleding van het Nederlands hockey elftal is te koop bij Hockeydirect

Red Lions – Belgische hockey heren

De mannen van de Belgische hockeyploeg, de Red Lions, spelen wel in een traditionele hockey polo. Het merk Reece Australia is verantwoordelijk voor deze polo en de Belgische mannen spelen in de Reece Climatec polo voor optimale wedstrijdprestaties. Onder meer Arthur van Doren, eerder verkozen tot beste hockeyer ter wereld, speelt in deze polo zijn wedstrijden en won in Rio de Janeiro zilver op de Olympische Spelen.