Waarom een zaalhockeystick?

Het zaalhockeyseizoen biedt een mooie kans voor hockeyers om hun vaardigheden en technieken op een andere ondergrond te laten zien. Belangrijk is dat je met een speciale zaalhockeystick speelt in de zaal. In deze blog bespreken we waarom je voor zaalhockey een speciale zaalhockeystick nodig hebt, wat de verschillen zijn tussen een zaalhockeystick en een normale hockeystick, en welke hockeymerken bekend staan om het maken van de beste zaalhockeysticks.

Waarom een Specifieke Zaalhockeystick?

 • Lichte hockeystick: Zaalhockey wordt gespeeld in een kleinere gladde ruimte. Een zaalhockeystick is lichter en flexibeler, wat helpt bij snellere bewegingen en betere controle in de kleinere zaal.
 • Techniek: Door zijn ontwerp helpt een zaalhockeystick bij het ontwikkelen van nauwkeurige passes en technische vaardigheden zoals dribbelen en balcontrole.
 • Zaalhockeystick verplicht: In veel competities zijn zaalhockeysticks verplicht, omdat ze ontworpen zijn om minder schade aan de zaalvloer en de zaal hockeybal te veroorzaken.

Verschillen tussen Zaalhockeysticks en normale hockeysticks

 • Lichtgewicht en flexibiliteit: Zaalhockeysticks zijn lichter en meer flexibel dan veldhockeysticks. Dit maakt ze minder geschikt voor krachtige slagen, maar beter voor het technische spel en pushen.
 • Vorm en formaat: De kromming en de vorm van de stick kunnen variëren, met een minder uitgesproken kromming bij zaalhockeysticks om nauwkeurige en vlakke passes te bevorderen.

Beste Zaalhockeystick merken

Verschillende top hockeymerken staan bekend om hun goede zaalhockeysticks. Een overzicht van de beste zaalhockeystick merken en hun top zaalhockeystick model:

 1. Grays: Grays is één van de topmerken op het gebied van zaalhockeysticks. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige sticks die een uitstekende balcontrole en precisie bieden. De GRAYS GTI 7000 Dynabow Indoor is het topmodel van het merk Grays, bekend om zijn uitzonderlijke balcontrole en precisie, ideaal voor spelers die hun dribbelvaardigheden willen verbeteren.
 2. Adidas: Het merk Adidas staat bekend om zijn innovatieve zaal hockeysticks en duurzaamheid. De ADIDAS CHAOSFURY HYBRASKIN 2 HOUT INDOOR combineert kracht en precisie, ideaal voor zaalhockey. Deze stick is ontworpen voor uitstekende balcontrole en behendigheid, perfect voor spelers die hun techniek willen verbeteren met een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare uitrusting.
 3. TK: Biedt een breed scala aan sticks die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. De TK 2.1 Low Bow Indoor valt op door zijn lage kromming, wat zorgt voor uitstekende dribbelvaardigheden en controle, ideaal voor spelers die hun aanvallende spel willen verfijnen.
 4. Osaka: De Osaka Pro Tour Pro Bow Hout Indoor combineert traditioneel design met moderne technologie, en biedt een geweldige balans tussen kracht en controle, ideaal voor allround hockeyers.
 5. Brabo: Het merk Brabo is populair vanwege zijn kleurrijke designs en goede prijs-kwaliteitverhouding. De Brabo Elite 1 Forged Carbon Lowbow Indoor staat bekend om zijn lichtgewicht carbon materiaal, wat zorgt voor kracht en precisie, perfect voor hockeyers die hun schot- en pasvaardigheden willen verbeteren.
 6. Princess: Ten slotte biedt de PRINCESS PREMIUM 4K 10 Star SG9-Lowbow Indoor een goede mix van power en precisie, dankzij het unieke ontwerp en lage kromming, is deze zaalstick perfect voor ervaren spelers die zoeken naar een hockeystick met goede prestaties in de zaal.

Zaalhockeysticks kopen