Wat is een grow bow hockeystick?

Wat is een grow bow hockeystick? Op deze vraag geven we in dit blog antwoord. We zien de Grow Bow hockeystick alleen bij het merk Osaka, dus is deze kromming exclusief bij Osaka verkrijgbaar? We zochten uit wat voor kromming de Grow Bow hockeysticks hebben.

Wat is een Grow Bow hockeystick?

Als beginnende hockeyer kan het lastig zijn om de juiste hockeystick te kiezen. Er zijn vele soorten krommingen zoals Low Bow, Mid Bow en Pro Bow, waardoor je waarschijnlijk niet direct weet welk type kromming voor jouw spel geschikt is.

Gelukkig heeft Osaka een speciaal type kromming de beginnende hockeyer: de Grow Bow kromming. De Grow Bow hockeystick wordt ook wel de Standard Bow hockeystick genoemd.

De Grow Bow hockeystick van Osaka heeft een lage kromming van slechts 17 millimeter met maximaal bow-punt van 300 millimeter. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde kromming van 24 millimeter bij andere hockeysticks. Een lagere kromming betekent dat de bal dichter bij de stick blijft en minder snel onder de stick doorgaat. Hierdoor is het makkelijker om de controle over de bal te behouden en is het eenvoudiger om nauwkeurig te passen en te dribbelen.

Grow Bow hockeysticks zijn te koop bij

We vinden de Grow Bow kromming terug in deze Osaka hockeysticks:

  • Osaka Vision WG (Hout)
  • Osaka Vision WD (Hout)
  • Osaka Pro Tour GF (Glasfiber)
  • Osaka Vision GF (Glasfiber)
  • Osaka Pro Tour 10 (10 % carbon)
  • Osaka Vision 10 (10 % carbon)

Osaka Pro Tour GF – Grow Bow hockeystick

De Osaka Pro Tour GF is een goede hockeystick voor beginners. Het maximale boogpunt ligt op 300 mm van het stickhoofd met een maximale hoogte van 17 mm. Deze hockeystick is ontworpen voor junioren die op zoek zijn naar een hockeystick met een goede balcontrole en slap-shot mogelijkheden. De Osaka Pro Tour GF heeft een dunnere handgreep voor kleinere handen.

Materiaal

  • 95 % Glasfiber
  • 3 % Kevlar
  • 2 % Aramide Backhand blade versterking

Waarom kiezen voor een Grow Bow hockeystick?

De Grow Bow hockeystick is de perfecte hockeystick voor beginners, omdat de kromming weinig techniek vergt om de bal goed onder controle te houden en te slaan. Je kan met een Grow Bow hockeystick als beginner op iedere positie op het veld uit de voeten en het is een fijne hockeystick om de basistechniek onder controle te krijgen.