Wat is een low bow hockeystick?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe hockeystick zie je termen als Low bow en Extreme Low bow voorbijkomen. Het betreft hier de kromming van een hockeystick, maar wat is nu precies een Low Bow hockeystick en voor welk type hockeyer is deze geschikt? In dit blog geven we antwoord op al je vragen omtrent de Low Bow en Extreme Low Bow hockeystick.

Wat is een Low-Bow Hockeystick?

Een Low-Bow hockeystick kenmerkt zich door de kromming die zich voornamelijk aan de onderkant van de stick bevindt, met een boog van 200-225mm. Hierdoor wordt het makkelijker om onder de bal te komen en de bal gemakkelijker te liften in een actie of pass. Daarnaast staat de haak van de stick meer naar binnen, wat zorgt voor een betere balcontrole tijdens het dribbelen.

Het is belangrijk om te weten dat bij het gebruik van een Low-Bow hockeystick je jouw slagtechniek iets aan moet passen. Doordat de haak meer onder de bal komt, heb je sneller de neiging om de bal omhoog te slaan. Je blad staat namelijk verder open waardoor je de bal iets meer achter je zal moeten raken.

Waar zijn Low Bow hockeysticks te koop?

Voor welk type hockeyer is de Low-Bow Hockeystick geschikt?

Low-Bow hockeysticks zijn ideaal voor hockeyers die de 3D spel eigenschappen willen benaderen. Met andere woorden, als je graag meer controle en behendigheid wilt tijdens het spelen van de bal, is een Low-Bow hockeystick een goede keuze. Deze sticks zijn vooral populair onder aanvallers en middenvelders, omdat ze gemakkelijker onder de bal kunnen komen en de lifttechnieken kunnen uitvoeren. Ook verbeter je met een Low Bow hockeystick je controle over de bal bij het dribbelen.

Echter, het is belangrijk om in gedachten te houden dat je jouw slagtechniek wel aan moet passen om optimaal van de voordelen van een Low-Bow stick te kunnen profiteren. Zo zal je met een Low Bow hockeystick de bal meer achter je moeten raken, zodat deze minder snel omhoog gaat.

Low Bow hockeystick voor verdedigers, middenvelders of aanvallers?

Kijken we naar het standaard schema waarin we de verschillende krommingen indelen, dan is de Low bow hockeystick het meest geschikt voor aanvallers en middenvelders die het van hun techniek moeten hebben en graag de bal simpel kunnen liften. Maar ben jij een verdediger dan kan je ook profijt hebben van een low bow hockeystick, als je in je passing graag door de lucht speelt.

Voor wie is de Extreme Low Bow Hockeystick?

Naast de Low Bow hockeystick bestaat er ook de Extreme Low-Bow Hockeystick. Deze hockeysticks hebben een nog grotere kromming, meestal rond de 150-175mm. Extreme Low Bow sticks zijn vooral geschikt voor meer gevorderde spelers, die al een goede techniek en controle over de bal hebben.

Een Extreme Low-Bow hockeystick heeft een maximale late kromming. Deze kromming maakt het voor spelers eenvoudiger om onder de bal te komen en hun 3D-vaardigheden volledig te benutten. Bovendien maakt de Extreme Low-Bow kromming het ook makkelijker om hoge ballen te spelen.

Dankzij de late kromming kan een speler makkelijker onder de bal komen en geeft de bal net dat extra zetje bij het pushen, wat het makkelijker maakt om een scoop of een liftpass te maken. Veel sleep / corner sticks zijn gemaakt in dit ontwerp vanwege de krachtige extra zet. Deze sticks zijn vaak voorzien van een sleepgeul, zodat de de bal beter aan de stick kleeft tijdens het pushen. Als je voor het eerst hockeyt met een Extreme Low Bow hockeystick zal je er rekening mee moeten houden dat je je slag aanpast, want bij een Extreme Low Bow hockeystick zal de bal sneller omhoog gaan.

In het kort, ben jij een strafcorner specialist? Met een Extreme Low Bow zal de bal nog beter en sneller van je stick afkomen bij een strafcorner. Ook het scoopen van de bal in het aanvallende spel zal vele malen eenvoudiger zijn met een Extreme Low Bow hockeystick.

Waar zijn Extreme Low Bow hockeysticks te koop?

Wat is het verschil tussen een low bow en extreme low bow hockeystick?

Extreme Low Bow hockeysticks hebben een maximale kromming, zodat je nog beter onder de bal kan komen in vergelijking met een low bow hockeystick. De extreme low bow hockeystick is de perfecte hockeystick voor strafcorner specialisten en hockeyers die alles uit hun 3D spel willen halen.

Wat is het verschil tussen een low bow en mid bow hockeystick?

Bij een mid bow zit de kromming hoger op ongeveer 30 centimeter, waar de kromming bij een low bow rond de 24 centimeter begint. Met een Low bow hockeystick is het eenvoudiger om onder de bal te komen, wat het een fijne hockeystick maakt voor aanvaller en middenvelders. Een Mid bow hockeystick is weer een erg fijne hockeystick voor verdedigers.