Is het dragen van een hockeyhandschoen in de zaal verplicht?

Waar het dragen van een hockeyhandschoen op het hockeyveld niet verplicht is, is dit in de zaal wel het geval. Je bent dus verplicht om in de hockeyzaal een handschoen te dragen. De reden hiervoor is dat je in de zaal vaker laag aan de grond zit en het risico op een bal tegen je hand dus groter is. De handschoen aan je linkerhand is verplicht, maar het is ook toegestaan om aan beide handen een handschoen te dragen.

Eisen aan een zaalhockeyhandschoen

Voor de zaal zijn er speciale zaalhockeyhandschoenen. Vereist wordt dat je deze ook draagt en dus niet hockeyhandschoenen voor op het veld draagt. De kenmerken van een speciale zaalhockeyhandschoen zijn dat deze alle vijf de vingers omsluit, waaronder dus ook de duim. De handschoenen zijn daarnaast vaak wat dikker dan de normale hockeyhandschoenen, zodat ze extra bescherming bieden. Staat er bij een handschoen in de webshop de woorden ‘zaal’ of ‘indoor’ dan gaat het om een handschoen die specifiek ontwikkeld is voor hockeyen in de zaal.

Beste zaalhockey handschoen

Wat zijn de beste handschoenen voor zaalhockey? Een aantal merken heeft een aantal top handschoenen voor zaalhockey ontwikkeld.

1. Grays Proflex 1000 indoor handschoen

Grays heeft met de Grays Proflex 1000 Indoor handschoen een handschoen ontwikkeld die de gehele hand beschermd zonder dat dit ten koste gaat van het flexibel bewegen van je hand. De ademende grip zorgt voor een goede grip op je hockeystick en voorkomt dat je hand gaat zweten in de handschoen.

De Grays Proflex 1000 is te koop bij Hockeydirect

2. Indian Maharadja Indoor Ultra handschoen

De zeer flexibele Indian Maharadja Indoor Ultra handschoen is voorzien van een extra dikke neopreen voering op de bovenzijde die alle klappen van zowel bal als stick op weet te vangen. De klittenbandsluiting zorgt ervoor dat de handschoen goed past om de hand.

De Indian Maharadja Indoor Ultra handschoen is te koop bij Hockeydirect

3. TK Total Two 2.1 Indoor

De TK Total Two serie staat bekend om de vele producten die bescherming bieden op het hockeyveld. Ook voor de zaal hebben ze speciale hockeyhandschoenen, waarvan de TK Total Two 2.1 Indoor de beste zaalhockeyhandschoenen van het merk zijn. Deze zaalhockeyhandschoenen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en voorzien van de laatste technologieën op het gebied van bescherming die TK heeft ontwikkeld. De buitenkant is voorzien van meerdere foam lagen voor optimale bescherming en de binnenzijde is voorzien van een silicone grip.

De TK Total Two 2.1 Indoor handschoen is te koop bij Hockeydirect

Veel gestelde vragen over zaalhockeyhandschoenen

Is het dragen van een handschoen verplicht in de hockeyzaal?

Ja, in tegenstelling tot op het hockeyveld, is het dragen van hockeyhandschoenen in de zaal verplicht.

Om welke hand draag je de handschoen bij zaalhockey?

Je draagt een zaalhockeyhandschoen altijd om de linkerhand, maar het is ook toegestaan om aan beide handschoenen een handschoen te dragen.

Waarom een handschoen bij zaalhockey?

Een zaalhockey handschoen beschermt jouw handen tijdens het hockeyen in de zaal. In de zaal speel je lager aan de grond dan bij veldhockey, waardoor een bal of stick op de hand vaker voorkomt. Daarom is het bij zaalhockey verplicht om een handschoen te dragen.