Roze hockeystick voor meisjes

Hockey is een sport waarvan mensen over de hele wereld genieten. Hoewel het spel kan worden gespeeld met elke kleur stick, zijn roze hockeysticks erg populair onder meisjes. Merken als Brabo, The Indian Maharadja en Grays hebben veel junior en volwassen hockeysticks in de kleur roze. Hier volgen enkele tips voor het kopen van een roze hockeystick.

Roze junioren hockeysticks

The Indian Maharadja Baby Flamingo hockeystick

The Indian Maharadja Baby Flamingo hockeystick

De Indian Maharadja Baby Flamingo pink field hockey stick is een 18 inch Mulberry houten hockeystick, perfect om de allerkleinsten kennis te laten maken met de veldhockeysport. Deze roze stick heeft een uniek fantasieontwerp van een flamingo en is licht genoeg voor comfortabel hanteren en manoeuvreren. Hij heeft een ronde schacht die zorgt voor goede grip en controle, en mooie details waardoor hij zich onderscheidt van andere roze veldhockeysticks. De Baby Flamingo roze veldhockeystick wordt ook geleverd met een anti-slip handvat dat zorgt voor een betere balans, stabiliteit en nauwkeurigheid tijdens het spelen.

De Flamingo hockeystick is ook een leuk kraam cadeau voor hockey ouders.

De Baby Flamingo hockeystick is te koop bij Hockeydirect & Bol.com

Reece Australia RX Mini Stick 18 inch

Reece Australia RX Mini Stick 18 inch – Roze

Deze baby hockeystick van Reece Australia is een perfecte eerste hockeystick en een geweldig leuk cadeau bij de geboorte van een nieuw hockeytalent. De hockeystick heeft een lengte van 18 inch en kan dus gebruikt worden vanaf de eerste stapjes op het hockeyveld. Koop er een lichte roze straat hockeybal bij en ze kunnen in huis of in de tuin alvast oefenen.

De Reece Australia roze hockeystick is te koop bij Bol.com

Roze Brabo O'Geez Cheetah Zebra hockeystick

Roze Brabo O’Geez Cheetah Zebra hockeystick

De Brabo Junior O’Geez Cheetah Zebra stick is een lichtgewicht roze veldhockeystick die is ontworpen om jonge spelers te helpen het maximale uit hun spel te halen. Deze roze veldhockeystick is gemaakt van kwalitatief Mulberry hout en heeft een uniek ontwerp met cheetah en zebra graphics, waardoor hij zich onderscheidt van andere roze sticks.

De Brabo hockeystick is in de maten 18 tot en met 35 inch verkrijgbaar bij Bol.com & Hockeydirect

Hockeydirect Baby stick Roze

Deze roze hockeystick van webshop Hockeydirect is speciaal gemaakt voor baby’s. Met een lengte van 18 inch is deze stick perfect voor de eerste stapjes op het hockeyveld. Zoek je een cadeau voor hockeyliefhebbers met een baby, dan heb je met deze hockeystick gegarandeerd een origineel cadeau.

Exclusief te koop bij Hockeydirect

Alle roze hockeysticks bij

Roze hockeysticks voor volwassenen

Een selectie van onze favoriete merken met roze hockeysticks voor volwassenen.

Roze hockystick kopen voor meisjes

Als het gaat om roze hockeysticks, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je tot aankoop overgaat. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte stick voor jouw kind te vinden.

Tip 1: Welke lengte hockeystick voor meisjes?

Het eerste waar je aan moet denken is de lengte van de hockeystick. De juiste lengte is erg belangrijk, want bij een te lange hockeystick is het lastig om de techniek goed onder controle te krijgen en een te korte hockeystick maakt het slaan van de bal lastiger. De lengte kan je eenvoudig opmeten door de hoogte van de navel op te meten ten opzichte van de grond, het beste is om dit te meten met de hockeyschoenen aan. Heb je de hoogte tot de navel dan vermenigvuldig je dit met 0,39 om de inch maat van de hockeystick te berekenen.

Begint je kind pas later met hockeyen koop de hockeystick dan iets groter, zodat deze niet binnen een paar maanden alweer te klein is.

Lengte kindHockeystick in inchesLeeftijdGemiddelde lengte jongensGemiddelde lengte meisjes
108-115 cm.24″-26’’5 jaar113.1 cm.111.8 cm.
115-122 cm.27″-28’’6 jaar120.1 cm.118.7 cm.
122-127 cm.29″7 jaar126.6 cm.125.2 cm.
127-132 cm.30″8 jaar132.8 cm.131.5 cm.
132-137 cm.31″9 jaar138.3 cm.137.5 cm.
137-142 cm.32″10 jaar143.2 cm.143.3 cm.
142-147 cm.33″11 jaar148.2 cm.149.2 cm.
147-154 cm.34″12 jaar154.0 cm.155.3 cm.
154-162 cm.35″13 jaar160.9 cm.160.8 cm.
162+ cm.36,5″14 jaar168.2 cm.164.7 cm.

Tip 2: Let op het merk en de prijs

Verschillende merken maken roze hockeysticks. Merken als The Indian Maharadja, Grays, Osaka, Princess, Malik, Brabo en Reece staan bekend om de goede kwaliteit hockeysticks. De prijzen van hockeysticks lopen sterk uiteen, dus bepaal voor jezelf wat je eraan wilt uitgeven. Denk daarbij ook na over hoe snel je kind groeit en hoe lang een hockeystick dus meegaat. Je kan voor een kind van 4 jaar oud wel een hele dure hockeystick kopen, maar meestal kan je deze na een jaar alweer vervangen voor een grotere hockeystick.

Tip 3: Materiaal hockeystick

Kinderen tot 5 jaar hebben niks aan een hockeystick waar carbon in is verwerkt. Pas vanaf 28 inch zijn er hockeysticks verkrijgbaar waar carbon in is verwerkt. Dit materiaal maakt de stick lichter en daardoor makkelijker te hanteren. Vanaf zes jaar zou je dus kunnen overwegen om in plaats van hout te kiezen voor een stick van kunststof met een klein percentage van carbon.