Reece Blizzard 500 review

Reece Australia heeft een speciale hockeystick ontwikkeld voor de allround hockeyer, de Reece Blizzard 500. Deze hockeystick is goede combinatie die slagkracht combineert met een prettig balgevoel. In deze Reece Blizzard 500 review bespreken we alle specificaties van deze allround hockeystick van Reece Australia.

Specificaties Reece Blizzard 500

  • Carbonpercentage: 50 %
  • Andere materialen: 10 % Kevlar, 40 % Glasfiber
  • Stijfheid: Allround
  • Type kromming: ProBow (hoogte: 230 mm.)
  • Kromming: 24,7 mm.
  • Type krul: Maxi krul
  • Sticklengte: 36,5
  • Verlengde grip
  • Reece IDS Damping System
  • Lichtgewicht

Voor wie is de Reece Blizzard 500 een goede hockeystick?

De Reece Blizzard 500 is ontwikkeld voor allround hockeyers met ongeveer twee tot vijf jaar ervaring. De hockeystick biedt veel slagkracht en combineert dat met een prettig balgevoel. De stick heeft veel schokabsorberend vermogen door het gebruikte kevlar. Het gaat om een Pro Bow+ hockeystick waardoor het een optimale balans geeft tussen controle en eenvoudig slaan. Ook als je meer snelheid zoekt voor je (sleep)push heb je voordeel met deze sterke kromming. Ben jij dus een speler met een goede techniek en een strakke pass, dan zal je veel voordeel halen uit deze hockeystick.

De Reece Blizzard 500 is te koop bij

Carbonpercentage

Het carbonpercentage van 50 % zorgt ervoor dat de stick erg licht van gewicht is en voldoende slagkracht en power heeft. De andere vijftig procent van de hockeystick bestaan uit 40 % fiberglass en 10 % Kevlar. Deze materialen zorgen ervoor dat de Reece Blizzard 500 soepeler wordt en schokken goed weet te absorberen, waardoor je minder trillingen hebt bij het slaan van de bal en een beter balgevoel hebt.

Pro-bow hockeystick

Deze Pro-Bow hockeystick heeft een kromming van 24,7 mm. op een hoogte van 230 mm., dit het maakt het een ideale hockeystick voor de allround hockeyer die beschikt over een goede techniek en een strakke pass. Het dribbelen met de bal wordt met deze stick eenvoudiger dan bij een Mid-Bow stick. De Reece Blizzard 500 heeft een maxi krul, deze heeft een haak die iets langer is dan gemiddeld en een groter oppervlak heeft waarmee het aannemen van de bal eenvoudiger wordt. Nadeel is dat je door de maxi krul minder gemakkelijk de stick snel kan hanteren.

Reece Integrated Damping System

Met het Geïntegreerde Demping Systeem (IDS) verminder je de kans op armblessures. Het IDS zit verwerkt in de dop van de grip en weet trillingen tegen te houden. Dit maakt het aannemen van een hockeybal een stuk soepeler.